12/6/09

Juicy Liu

• «Μου ’χεις κάνει τη ζωή μου Κόλαση / θα σου φύγω και θα φταις για όλα εσύ» (Ρομέο, ω Ρομέο). Λίγο ο συνωστισμός, λίγο οι τσιρίδες, λίγο το σεντονάκι που προσγειώθηκε με την μπιχλίτσα του στους θεατές (δεν πρόλαβαν στην Πειραιώς να βάλουν πλυντήριο τα λευκά), δημιούργησαν μία δυσφορία στο εκστασιασμένο πλην όμως υποχόνδριο κοινό.
• Όλοι όμως συμφώνησαν μ’ ένα στόμα, μια φωνή, πως το δικό μας άλογο ήταν το ομορφότερο, και απ’ της Αβινιόν κι απ’ της Αμβέρσας. Τι κι αν μας βγήκε λίγο ευκοίλιο και έκανε σύχρηστη την Πειραιώς. Χαλάλι το λοιπόν!
• Σαν τρελό φορτηγό θα μπουκάρει το εμπνευσμένο όχημα του Μάξιμου Μουμούρη στην αυλή του Σχολείου για να ξεφορτώσει το μπουλούκι του. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό εργολαβικό από τους Γαργαλιάνους, που σίγουρα φέρει κάτι από Ελισαβετιανό θέατρο και μετά θα αξιοποιηθεί δεόντως και για κάτι μπάζα.
• Το φεστιβαλικό πάρτι στέφθηκε ακόμη μια φορά με επιτυχία. Εκλεκτοί καλλιτέχνες (νέοι, γέροι και παιδιά), δημοσιογράφοι, παραγωγοί, μάνατζερ, executive directors, σκηνογράφοι, βοηθοί-σκηνογράφοι, φωτιστές, οπερατέρ, μοντέρ, μοτέρ, όλοι δώσανε το παρόν, αλλά μας σώθηκε το ποτό. Τριάντα κούτες κρασί μέχρι τη 1 το πρωί είχαν εξανεμιστεί. Γερά ποτήρια οι του καλλιτεχνικού στερεώματος.
• Η διασκέδαση δεν σταματά όμως εδώ, μιας που για το εκλεκτό κοινό του Café de los Maestros έχει κανονιστεί μια χοροεσπερίδα-μιλόγκα με το πέρας της παράστασης στην αυλή του Ηρωδείου. Δυστυχώς, θα πρέπει να ενημερώσουμε τους θεατές-τανγκέρους ότι το (παιδικό) πάρτι θα κρατήσει μόνο μια ωρίτσα, 11 με 12, γιατί η Αρχαιολογική φωνάζει τις ώρες κοινής ησυχίας και θα σας πάρει με το λάστιχο.
• Φαντασμαγορική αναμένεται και η νυχτιά-Μητσιά, αφού ανέλαβε τη σκηνογραφία ο κ. Αλέκος Φασιανός. Τουλάχιστον 50 διαφορετικά είδη πτηνών θα κρέμονται από παντού και θα περιστοιχίζουν τον απαστράπτοντα Μανώλη Μητσιά.
• Θερμή παράκληση των θεατών που βγαίνουν μπλε μαρέν απ’ τα κουνούπια να τοποθετηθούν λίγα φιδάκια ή λίγες ταμπλέτες, σποραδικώς έστω, στους χώρους Δ και Η, γιατί είναι κι αυτός ο βαλτότοπος απ’ έξω και τα μαζεύει. Εναλλακτικά, θα μπορούσε μαζί με το εισιτήριο να μοιράζεται ένα Αutan τσέπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: